Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Lavand. Am aparut prima oara acum 2500 de ani si de atunci calatoresc peste tot in lume. Egiptenii imi cereau sfatul cand venea vorba de mumificare si am participat la intalnirea dintre Cleopatra si Julius Caesar. Imi place sa ma rasfat, imi place sa ascult natura si imi place sa invat de la ea sa ma relaxez. Sunt un rasfatat. Dar nu cred ca e ceva rau in a fi rasfatat. Zilele trecute ma rasfatam intr-o ploaie de soare cand vantul mi-a soptit – “Nu crezi ca ar fi cazul sa fim si noi on-line?”. Pentru ca aici nu calatorisem pana atunci am inceput sa imi fac costumul, cu putin ajutor din natura, recunosc, si iata-ma! Ma bucur sa va cunosc si va invit la un dialog despre rasfat in care noi suntem cei rasfatati.

Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 mai 2011

Despre colonul iritabil ...

In urma lungilor povesti intre mine si prietenele mele cele mai vechi,am ajuns la concluzia ca sindromul de colon iritabil este cea mai frecventa dintre tulburarile intestinale,aparand la una din trei persoane!
Acest sindrom tinde sa apara in mod repetat,simptomele putand sa dispra timp indelungat si apoi sa reapara.
In tratarea acestui simptom este obligatoriu sa se respecte o dieta corecta din care sa lipseasca grasimile animale,alimentele prajite,tocaturile,sosurile, bauturile acidulate,excesul de cafea,alcoolul.
De asemenea trebuie evitate alimente ca graul,branza,lactatele,ouale,porumbul,alimentele procesate,margarina,zaharurile.Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume si fructe sau sucuri din legume si fructe cantitatea de carne trebuie diminuata!
Tinctura de gentiana ,diluata 30 picaturi intr-un pahar cu apa,baut inainte de masa,ofera rezultate excelente!
Menta are rolul de a relaxa muschii intestinului si de a calma durerea insotita de eliminarea de gaze.
Calmarea inflamatiei se poate face si band un ceai din musetel,menta,turita mare si nalba.(pana la 6 cani pe zi)
Scortisoara si ghimbirul au rolul de a calma durerile abdominale si ajuta la eliminarea gazelor.
In caz de constipatie se recomanda sucul de aloe vera sau semintele de patlagina sau in, inmuiate in apa timp de 30min si apoi consumate .
Pentru a facilita descompunerea alimentelor la nivelul intestinului se recomanda produse care contin complexul de vitamine B.
Iar pentru a ajuta organismul sa se refaca este indicat consumul de catina sub orice forma sau drojdie de bere!Ambele contin foarte multe vitamine usor asimilabile.