Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Lavand. Am aparut prima oara acum 2500 de ani si de atunci calatoresc peste tot in lume. Egiptenii imi cereau sfatul cand venea vorba de mumificare si am participat la intalnirea dintre Cleopatra si Julius Caesar. Imi place sa ma rasfat, imi place sa ascult natura si imi place sa invat de la ea sa ma relaxez. Sunt un rasfatat. Dar nu cred ca e ceva rau in a fi rasfatat. Zilele trecute ma rasfatam intr-o ploaie de soare cand vantul mi-a soptit – “Nu crezi ca ar fi cazul sa fim si noi on-line?”. Pentru ca aici nu calatorisem pana atunci am inceput sa imi fac costumul, cu putin ajutor din natura, recunosc, si iata-ma! Ma bucur sa va cunosc si va invit la un dialog despre rasfat in care noi suntem cei rasfatati.

Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 martie 2011

Ce stim despre alge?


Ce stim despre alge?

Sunt extrem de sanatoase!Spirulina ,de exemplu, este considerata a fi alimentul vegetal complet datorita celor peste 50 de principii bioactive continute, ce intervin benefic in reglarea tuturor functiilor organismului.Utila in curele de slabire, ea actioneaza in multe directii:intensifica procesele metabolice,actioneaza mecanic la nivel digestiv,mentine glicemia in limite normale.In plus, aceasta alga revigoreaza organismul,este detoxifianta si stimuleaza imunitatea!

Brune, rosii, albastre sau verzi, algele marine sunt mana cereasca!Stiati ca cca 50-70% din oxigenul planetei este produs de alge?Ele contin o cantitate ridicata de minerale si oligoelemente:iod,calciu,potasiu,magneziu,cupru ,zinc, fier,cobalt,fosfor,fluor,seleniu. Sunt bogate in vitamine, aminoacizi, clorofila, glucide, grasimi benefice pentru organism,contin si un hormon vegetal care lupta impotriva imbatranirii!!!

Algele brune,fucusul si laminaria sunt utilizate in tratamentele pentru slabire.Datorita continutului lor bogat in iod,aceste alge sunt folosite si in tratamentul insuficientei tiroidiene.Fucusul este recomandat in tratamentele care vizeaza pierderea in greutate si redarea fermitatii pielii.

Algele rosii sunt dintre cele mai greu de procurat si contin cele mai mare procentaj de proteine, intre 28-47%, pe cand in cele verzi continutul de proteina este de 15-25%.

In algele verzi este predominanta clorofila,care inlatura tulburarile de coagulare,anemia,carentele de calciu si magneziu,accelereaza tranzitul intestinal,elibereaza colonul de toxine,indeparteaza gastrita si ulcerul, bacteriile de la nivelul stomacului, acneea,alergiile si infectiile.

Algele sunt intalnite atat sub forma de suplimente cat si in stare proaspata, uscate sau marinate in apa sau ulei.

Si cu totii cunoastem efectele benefice ale sushi-ului, invelit in alge nu?

luni, 14 martie 2011

Putin ghimbir?

Ghimbirul,originar din Asia, cultivat acum in Africa,India si SUA,e folosit atat in medicina cat si la gatit.El este bogat in uleiuri volatile aromatice.

Ghimbirul contine compusi antiinflamatori asociati cu inhibarea unuia din cei mai cunoscuti virusi gripali.

El este totodata un puternic stimulant al circulatiei sangvine,are efect anticoagulant si este vasodilatator,combate problemele circulatorii!
Ajuta digestia si este antispastic, are efect sedativ si diminueaza greata si varsaturile, fiind de mare ajutor persoanelor care sufera de rau de calatorie.

Uleiul esential se prescrie pentru uz extern,fiind folosit pentru masaj in cazul durerilor reumatice si musculare.


Datorita efectului sau antispastic planta este utila in durerile menstruale si pentru crampele digestive.Poate de asemenea vindeca diareea si flatulenta.
In tratamentul greturilor, al digestiei proaste,al durerilor menstruale si flatulentei: Capsule: 0.5-1.5 g/zi in apa plata.

Tinctura -pana la 30 picaturi pe zi intr-un pahar cu apa plata.
In tratamentul durerilor musculare si articulare Crema continand pudra de rizom sau ulei esential, aplicata pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi!

Atentie ! NU utilizati ghimbirul cu medicatie anticoagulanta!

duminică, 6 martie 2011

Pinul, un prieten...


Buna ziua rasfatatilor!

Astazi m-am gandit sa va povestesc despre un unchi de-al meu, Pinus Sylvestris (pinul),arbore inalt pana la 40m.Mugurii de pin sunt oval alungiti, de 6-12mm, ascutiti, nerasinosi, un adevarat deliciu presarati intr-o multime de retete culinare!
Sunt considerati o delicatesa daca sunt presarati peste houmous-ul cald!

Compozitia chimica a uleiului esential de pin, ofera preparatelor fitofarmaceutice o actiune secretolitica, revulsiva si usor antiseptica.Uleiul de pin este recomandat in bronsite,traheite,traheo-laringite,pielite, cistite , uretrite.

Infuzia de ace, preparata dintr-o lingura de produs la o cana de apa, este benefica in carentele de vitamina C, datorita continutului ridicat in aceasta vitamina.
Pentru afectiunile cailor respiratorii se prepara un sirop prin fierberea mugurilor (20g la 1/2litri apa) la foc domol,in vas acoperit, timp de 10-15 min,dupa care se adauga zahar din trestie sau miere 65%, respectiv 75%.Se beau 4-6 linguri pe zi.
Esenta obtinuta din florile de pin actioneaza benefic in cazul celor afectati de un sentiment puternic de vinovatie,asupra celor care au tendinta de a se scuza des,de multe ori fara a avea vreo vina.

In urma terapiei,sentimente de bucurie de a trai si eliberare vor inlocui autoreprosul exagerat!