Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Lavand. Am aparut prima oara acum 2500 de ani si de atunci calatoresc peste tot in lume. Egiptenii imi cereau sfatul cand venea vorba de mumificare si am participat la intalnirea dintre Cleopatra si Julius Caesar. Imi place sa ma rasfat, imi place sa ascult natura si imi place sa invat de la ea sa ma relaxez. Sunt un rasfatat. Dar nu cred ca e ceva rau in a fi rasfatat. Zilele trecute ma rasfatam intr-o ploaie de soare cand vantul mi-a soptit – “Nu crezi ca ar fi cazul sa fim si noi on-line?”. Pentru ca aici nu calatorisem pana atunci am inceput sa imi fac costumul, cu putin ajutor din natura, recunosc, si iata-ma! Ma bucur sa va cunosc si va invit la un dialog despre rasfat in care noi suntem cei rasfatati.

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 decembrie 2010

O prietenă de nădejde!

O legendă grecească povestește ca prima anghinare a fost o tânără încântătoare ce trăia pe insula Zinari. Zeus tocmai venise in vizită la fratele său Poseidon (eram și eu pe acolo) și conform obiceiului a început să o spioneze pe tânăra muritoare. Cum tânăra nu dădea semne că ar fi speriată de prezența zeului acesta din urmă s-a hotărât să o seducă. Foarte încântat de tânăra al cărei nume era Cynara, Zeus s-a hotărât să o transforme în zeiță în așa fel încât să poată trăi aproape de el, în Olimp. Cynara a fost de acord cu propunerea lui Zeus. Însă după un timp tânăra și proaspăta zeiță a început să sufere de dorul parinților și a coborât pe pământ pentru a îi vizita. Supărat de un comportament de muritor, Zeus a transformat-o într-o plantă, care astăzi poartă numele de anghinare.
Vechii greci și romani considerau anghinarea o delicatesă și un afrodisiac în timp ce naturalistul Caius Plinius Secundus a numit-o una dintre cele mai mari monstruozități de pe pământ.

Poate din dorul de casă și din pedeapsa primită s-au născut proprietățile curative ale acesteia. Printre beneficiile cheie ale acesteia se numără capacitatea de reducere a nivelului de colesterol din sânge și posibilitatea de a proteja ficatul de activitatea nocivă a toxinelor, precum alcoolul.
Pentru că suntem în zile moderne (sau așa ne place să credem) anghinarea este disponibilă sub formă de drajeuri și vă așteaptă în biblioteca mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu