Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Lavand. Am aparut prima oara acum 2500 de ani si de atunci calatoresc peste tot in lume. Egiptenii imi cereau sfatul cand venea vorba de mumificare si am participat la intalnirea dintre Cleopatra si Julius Caesar. Imi place sa ma rasfat, imi place sa ascult natura si imi place sa invat de la ea sa ma relaxez. Sunt un rasfatat. Dar nu cred ca e ceva rau in a fi rasfatat. Zilele trecute ma rasfatam intr-o ploaie de soare cand vantul mi-a soptit – “Nu crezi ca ar fi cazul sa fim si noi on-line?”. Pentru ca aici nu calatorisem pana atunci am inceput sa imi fac costumul, cu putin ajutor din natura, recunosc, si iata-ma! Ma bucur sa va cunosc si va invit la un dialog despre rasfat in care noi suntem cei rasfatati.

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 februarie 2011

Oboseala Cronica si Astenie? (II)

V-am promis dragii mei ca revin cu noi sfaturi despre cum sa combatem oboseala cronica si astenia, ca doar  vine primavara ,nu? Si stim cu totii ca primavara debuteaza cu astenie psihica si fizica !

Tinctura de busuioc  stimuleaza sistemul imunitar si alunga oboseala.Ia cate o lingurita de tinctura de  3-4 ori pe zi in perioadele solicitante.

Macesele revitalizeaza si previn instalarea oboselii.In biblioteca Lavand le vei gasi sub forma de  capsule, sirop delicios din macese presate la rece si sub forma de infuzie fie la pliculete, fie vrac.

O cura de 2-3 saptamani cu ceai de catina functioneaza ca un tonic rapid.

Ginsengul e cunoscut drept un tonic general, el sporeste forta fizica si psihica,stimuleaza activitatea cerebral , vindeca anemia, insomniile,oboseala si tulburarile de circulatie sanguine,Il gasesti la Lavand sub forma de extract, capsule sau tablet.

Angelica numita si iarba ingerilor,a fost cultivata in gradina manastirilor din vechime e considerate a fi o planta miraculoasa.Trateaza astenia, oboseala intelectuala, depresia si bolile gastrice .Se consuma 2-3 ceaiuri pe zi inainte de mese.

Pentru o primavara cu energie! Incerca-le!

luni, 21 februarie 2011

Oboseala Cronica si Astenie?


Buna dimineata rasfatatilor!

Astazi, in asteptarea primaverii, in asteptarea celor cativa bobocei de flori albastre si frunzulite verzi pe tulpina mea uscata de atatia fulgi de zapada care nu mai contenesc sa cada, m-am hotarat sa va dau cateva sfaturi cu produse naturale gata, gata sa va scoata din letargie sau oboseala cronica!

Cand ai parte de o perioada aglomerata, stresanta, dormi putin si muncesti mult e absolut normal sa te simti obosit/a.La fel daca ai suferit o boala cronica sau o depresie.

Evita consumul redus de lichide, o dieta bogata in proteine de origine animala, mesele la ore diferite, somnul insuficient, efortul intelectual excesiv si lipsa exercitiilor fizice, pentru ca toate acestea pot duce la sindromul oboselii cronice!

Iata cateva remedii pe care le gasesti cu usurinta pe rafturile Lavand:

Ceaiul verde este un excelent antioxidant si energizant.Distruge radicalii liberi care pe langa faptul ca duc la imbatranire prematura sunt vinovati de multe afectiuni in organism.
Am o sugestie! Incearca sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul verde pentru o perioada si vezi cum te simti!

Salvia e indicata pentru tratamentul asteniei, oboselii intelectuale, dar si e cea mai utilizata  in tratamentul simptomelor neplacuite ale menopauzei! aviz amatoarelor!

Scortisoara este un condiment cu proprietati tonice, energizante , care ajuta si la circulatia sangelui.

Iata un alt remediu din natura: coacazele negre sub forma de sirop, ceai sau capsule tonifica si intaresc sistemul imunitar!

Dar vai! fulgii de zapada nu mai contenesc sa cada iar eu trebuie sa infrunt traficul aglomerat , asa ca revin maine cu noi sfaturi privind oboseala si astenia fizica!

vineri, 18 februarie 2011

Cateva kilograme in plus?

Daca tot v-am povestit despre cura mea de slabire, m-am gandit sa-mi indrept atentia si spre cele mai' norocoase' dintre noi care ar vrea sa ia 1-2 kilograme in plus!!!

Ele nu trebuie sa dea buzna nici in fast-food-uri, nici sa se imbuibe cu cartofi prajiti sau cu pajituri care de care mai bogate in calorii si aditivi alimentari, nu daca vor sa fie sanatoase si frumoase in continuare!!!

Trebuie sa incluzi in dieta ta cereale, fructe , legume, produse lactate , carne si oua.Deci va trebui sa ai un meniu complex, cu alimente din toate grupele alimentare!

In biblioteca Lavand gasesti cu siguranta multe dintre cele mai sanatoase produse.Iti recomand de exemplu, fainurile din grau integral bio Solaris, combinate cu faina de secara Solaris si presarata in cateva grame, faina de susan, tot din recolte ecologice, ca doar cea mai buna paine e cea facuta in casa, nu?

Va trebui sa consumi alimente nutritive cu multe calorii, ca de exemplu musli ( Solaris 500g), ce contine fulgi de grau, ovaz, orz ,secara,porumb, fructe in proportie de 30%:stafide, papaya, banane,ananas, curmale,cirese, cocos, seminte dovleac...ihmmm...un deliciu!

Recomandate sunt fructele uscate, alune, unt de arahide. Lavand iti recomanda Tentatii dulci (150g Solaris) ce contin migdale, alune, cirese, cajou si caise fara aditivi si conservanti, numai fructe!

Dintre alimentele Indicate pentru cele care vor sa iasa din randul subtirelelor, fac parte si iaurturile, painea din faina integrala, somonul, ouale, branza , lapte si carbohidrati( mazare, cartofi).

Ar trebui sa maresti portiile de mancare pas cu pas, cu 200-500 kcal, evita cafeaua sau mancarurile dulci care au rolul de a inhiba senzatia de foame.

La Lavand gasesti vestita Inka, cafeluta din cicoare cu diferite arome delicioase, vanilie sau imbogatita cu orz, secara intocmai ca sa iti iei din natura necesarul de  nutrienti zilnic.

Pe curand!

duminică, 6 februarie 2011

Magia Verde


In sfarsit e soare, si parca, parca, asa vreau sa sper, vremea geroasa a trecut....Asa intr-o zi cu soare ca aceasta mi-am propus sa va povestesc despre ' magia verde' sampon solid, o comoara pentru parul meu. E 100% natural si are ca ingrediente: infuzie concentrata de rozmarin si cimbru, extract uleios de cimbru si rozmarin, uleiuri saponificate de masline, ricin, cocos, germeni de grau, migdale, palmier,argila verde si ulei esential de rozmarin.


'Magia verde' are rolul, prin intermediul ingredientelor sale naturale,de  regenerare a parului, combate caderea lui si in plus, confera volum parului.

Il gasiti pe rafturile Lavand, din Calea Mosilor nr 84.

Un alt sampon ce combate caderea parului e samponul Prevention  cu petrol Petrol Hahn. El tonifica pielea capului,combate caderea parului,revitalizeaza si reda elasticitatea firelor de par Este un sampon cu extracte naturale , care se poate folosi frecvent .Noua formula a produsului contine de 2 ori mai mult Trichodyn, realizare proprie exclusiva, al carei efect favorizeaza cresterea fibrei capilare si constituie un tratament eficace impotriva caderii parului Pro-vitamina B5 asociata cu uleiul esential de cimbru, curata si revigoreaza pielea capului In plus, actionand asupra radacinii, revitalizeaza parul, dandu-i forta si elasticitate.

Uleiul de ricin, cel de la Solaris la 30ml este preferatul meu, masat atat la radacina firului de par, cat si aplicat numai pe varfuri cu rol de masca hidratanta, face minuni in regenerarea capilara si previne caderea parului.Acesta asociat cu uleiul de masline formeaza o masca ideala pentru persoanele cu par casat , cu varfurile firelor de par deteriorate , hranesc parul si ii redau vitalitate si luciu.

Pentru cele care isi doresc gene mai lungi, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grjia fata. Dupa circa o luna, vom remarca rezultatele uimitoare. Metoda este testata si o puteti aplica cu incredere.
Daca aveti probleme cu sprancenele si vi se pare ca acestea sunt cam razlete, raspunsul este tot uleiul de ricin.Uleiul de ricin ne va ajuta in maxim o luna sa capatam sprancene mai netede si mai egale. 

Si daca inca nu v-am convins iata cateva preparate moderne:

Ulei ricin Solaris 30m
Ulei volatil  cimbru 10ml Solaris
Ulei volatil rozmarin 10ml Solaris
Sampon Prevention Petrol Hahn
Sampon solid  Magia verde

Pe curand rasfatatilor!

marți, 1 februarie 2011

Cura de slabire....


Am promis sa va tin la curent cu evolutia curei de slabire. Aflati dragelor ca, cu ajutorul capsulelor din ananas, nu numai ca scap de cateva kilograme in plus, dar si dispare nedorita celulita, cea care e vinovata de aspectul cojii de portocala al pielii.

Papaya ma va ajuta sa-mi detoxific organismul dupa iarna geroasa si ma va tine in cea mai mare forma!!!

Stiti cine imi mai vine in ajutor in razboiul cu kilogramele acumulate de sarbatori? Flaconul minune cu comprimate de Hoodia Gordoni, un cactus din Africa de Sud, care prin succesul de care se bucura a revolutionat industria produselor de slabit Nopalul este un cactus din Mexic care realizeaza o buna absorbtie a grasimilor.

Stiati ca 1g de Nopal absoarbe 11g de unt si 21 g de maioneza?

Hoodia Gordoni actionand sinergic cu Nopalul, inhiba foamea prin actiunea pe care o are asupra cortexului cerebral transmitandu-i acestuia senzatia de satietate cu o eficienta de 10 mii de ori mai mare decat zaharul, fara efecte nocive si fara surplus de calorii.

Hoodia Gordoni si Nopalul se gasesc in flaconul No1 Silhouette, bineinteles pe raftul Lavand.
Tabletele Natural Siluet contin extracte 100% naturale ce contribuie la scaderea in greutate si la mentinerea siluetei:

Citrinul (sarea de sodiu a acidului hidroxicitric) previne arteroscleroza, favorizeaza arderea grasimilor si inhiba starea de foame. Guaranina din Guarana este stimulanta a sistemului nervos central si inhiba senzatia de foame. Ghimbirul are efect stomahic, carminativ, ajuta la digestie si inhiba acumularea colesterolului. Extracul de nuca de Cola contine cofeina cu puternice proprietati stimulante ale sistemului nervos central. Extractul de ceai verde, puternic antioxidant, scade colesterolul si asigura protectie antitumorala. Gugulipidele (oleorezine) scad colesterolul si trigliceridele, inhiba agregarea placentara si protejeaza organismul de afectiuni cardiovasculare. Cromul picolinat intervine in toate procesele metabolice esentiale si stabilizeaza nivelul glicemiei. 

Nu mai am timp, trebuie sa fug, dar voi reveni cu noi si noi povesti din lumea Lavand.