Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Lavand. Am aparut prima oara acum 2500 de ani si de atunci calatoresc peste tot in lume. Egiptenii imi cereau sfatul cand venea vorba de mumificare si am participat la intalnirea dintre Cleopatra si Julius Caesar. Imi place sa ma rasfat, imi place sa ascult natura si imi place sa invat de la ea sa ma relaxez. Sunt un rasfatat. Dar nu cred ca e ceva rau in a fi rasfatat. Zilele trecute ma rasfatam intr-o ploaie de soare cand vantul mi-a soptit – “Nu crezi ca ar fi cazul sa fim si noi on-line?”. Pentru ca aici nu calatorisem pana atunci am inceput sa imi fac costumul, cu putin ajutor din natura, recunosc, si iata-ma! Ma bucur sa va cunosc si va invit la un dialog despre rasfat in care noi suntem cei rasfatati.

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 ianuarie 2011

Cura de slabire....


BRRR… Cu năsucul aproape înghețat din toate călatoriile mele pe o vreme așa geroasă, am ajuns și acasa la mine, în Calea Mosilor nr 84, unde mă aștepta un ceai  fierbinte  de echinaceea, doar așa să pot ține răceala la distanță…

Tocmai pe când mă delectam cu ceaiul meu perfect aromat, servit din ceainicul pictat manual cu motive chinezesti, turnat în ceștile mele din porțelan, dantelate cu un model aurit, primite în dar de la buna mea prietena , mi-am dat seama că în câteva zile e ziua îndrăgostitilor, iar eu trebuie sa arat the’ best I can’ pentru iubitul meu secret.

Asa că fetelor trebuie să slabesc un pic sau mai mult…chiar… că după atâtea degustări, din atâtea călatorii ,m-am cam îngrășat…

Am căutat la mine în bibliotecă și am găsit câteva cărți 100% naturale care promit să mă scape de kilogramele acumulate în plus.

Am găsit capsulele de oțet de mere ( 19.90 ron ) dar si un oțet special pentru slăbit aromatizat cu un amestec de plante aromatice, perfect pentru salate, la numai 3.5 ron. Super , nu?

Capsulele de ceai verde  ma ajuta sa slabesc , ele  crescand arderea de calorii, accelereaza metabolismul si astfel cantitatea de grasimi arse creste.In plus scad  apetitul si cresc  nivelul de energie, punand mintea intr-o stare pozitiva si relaxata, lucru ce face ca organismul sa se simta mai echilibrat si sincronizat.

Ceai verde 30  capsule Rotta Natura 13.5 ron
Ceai verde 30 capsule  Bio-Synergie 14.50 ron
Ceai verde cu Vitamina C 30 capsule Farmaclass 12.5 ron
Ceai verde Celmar 100g 6 ron
Ceai verde cu lamaie 100g Celmar 6 ron 

90-60-90 Silueth de la Dacia Plant este un amestec de soc, senna, gugul,leustean, amada, garcinia ,kava kava si roinita toate incapsulate intr-o tableta ce promite sa ma aduca in cea mai buna forma. (18.90 ron)



Hmmm cred ca am sa inlocuiesc ceaiul de echinaceea cu ceaiul Perfect Figura 1, 2 sau 3 de la Celmar, ca doar nu racesc eu inainte de Valentine’s Day nu?sper…

Rafturile bibliotecii Lavand sunt pline, am timp pentru un trup perfect....

joi, 27 ianuarie 2011

Ai o migrenă?


Câți dintre noi nu am avut parte de câte o migrenă cumplită și sâcâitoare care nu ne-a dat pace ore bune sau chiar zile?

Câți dintre noi nu am încercat o sumedenie de medicamente care mai de care cu prospecte care nu se mai sfarseau si aveau  o multitudine  de contraindicatii?

Am o veste extraordinară, astăzi, ca și acum câteva secole, ne putem trata migrenele direct din biblioteca mare și vastă a naturii, biblioteca plină cu cărti( stiti despre ce vorbesc, nu?) aduse in casele noastre prin intemediul Lavand .

La Lavand găsești pe lângă sfaturi de sănătate și wellness și remediul pentru o migrenă îngrozitoare!!!!

Mă gândesc la: 

Tinctură de lavandă diluată 20 picături într-un pahar cu  apă plată de 2 ori pe zi promite să te scape de  migrene , cefalee și mai ales este considerată în stres  printre cele mai eficiente remedii.
Tinctură lavandă 8.7 ron
Uleiul volatil de lavandă este preparatul cel mai puternic din lavandă, care picurat de 3 ori pe zi pe un cub de zahăr, sau amestecat cu miere are efect garantat.
Ulei volatil de lavandă 9.6 ron 10ml sau
Ulei lavandă pentru odorizarea camerei 5 ron 10ml.

Lavand recomandă și masarea tâmplelor cu ulei volatil de lavandă, sau ce ziceți de o baie cu 5-10 picături de ulei esențial de lavandă însoțite de un săpun natural făcut manual îmbogățit cu ulei de lavandă.
Infuziile de iasomie,mentă, levănțică ,aproximativ 3 căni pe zi, fac minuni, garantat.

În biblioteca Lavand veți mai găsi capsule Migrenostop cu un conținut de iarba fetei și roiniță care previn crizele migrenoase și determină scăderea în intensitate și frecvență  a acestora; (7.12 ron-25 capsule)

Capsule Antalgin ce contin ghiara diavolului si scoarta de salcie cu rol in reducerea cefaleelor, a durerilor dentare si articulare;(7.12 ron-25capsule)

Algoherb capsule conține extract uscat de scoarță de salcie.(21 ron-60cpasule).


Ceaiurile de valeriană,salcâm și tei, îndulcite cu miere și cu o felie de lămâie, pe lângă faptul că au rolul de a stopa migrenele, vă vor relaxa și calma pe perioada întregii zile.

Calciu,Magneziu, Zinc (14.26 ron) pe lângă faptul că are efect de stopare și prevenire a cefaleelor menține sănătatea pielii, unghiilor și părului. 

În biblioteca Lavand găsiți însă mult mai multe ‘cărți’, așa că, vă așteptăm în Calea Mosilor nr 84 să povestim…despre migrene.

miercuri, 19 ianuarie 2011

Scurtă Lecție de Istorie

Dragii mei astăzi m-am întâlnit cu un prieten vechi și am inceput să ma laud, orgolios cum sunt, cu escapadele mele on-line. Prietenul meu m-a ascultat politicos și între două ceșcuțe aburinde de ceai de iasomie m-a întrebat: Nu uiți ceva?
Și avea dreptate, am uitat începutul, am uitat să vă povestesc despre cea mai veche formă de tratament pe care omenirea o cunoaște. Medicina naturistă s-a dezvoltat prin observații ale naturii. Peste 25% din medicametele astăzi cunoscute au la bază o plantă.
Medicina modernă este în mod indiscutabil legată de medicina tradițională. Știați că acidul salicilic, un precursor al aspirinei de astăzi, a fost derivat inițial din scoarță de salcie și crețușcă?
Utilizarea plantelor este mai veche decât istoria scrisă. Ca niște martori muți ai acestor fapte codița șoricelului, nalbe și zambile au fost găsite alături de scheletul unui om din epocs de piatră, în Irak. Aceste plante continuă să fie folosite și astăzi – nalbele ajută la calmarea membranelor mucoase și tratează iritarea tractului digestiv. Zambila este un diuretic natural ce favorizează eliminarea apei din țesuturi, iar codița șoricelului ajutâ la scăderea febrei așa cum aspirina o face astăzi?


Știați că în anul 2735 BC împăratul chinez Shen Nong a scris un tratat despre plante care este folosit și astăzi? Shen Nong recomanda utilizarea Ma Huang (cunoscuta nouă ca și efedrină) în tratarea disfubcționalităților respiratorii.

Știați că notele regelui Hammurabi al Babilonului (1800BC) conțin instrucțiuni pentru utilizarea plantelor medicinale?. Hammurabi prescria menta pentru tulburări digestive.

To be continued....

marți, 18 ianuarie 2011

Sănătatea Inimii - capitolul II - Vâscul


Obiceiul de Crăciun al sărutului sub vâsc își are originile undeva prin secolul 17, însă vâscul s-a născut undeva mult mai devreme. Legenda spune că lemnul crucii lui Hristos era vâsc și de aceea el a fost condamnat să trăiască precum un parazit. Pe de altă parte druizi credeau că vâscul este o plantă cu puteri tămăduitoare, chiar magice. Plinius cel Bătrân face referire la preoții druizi care obișnuiau să desprindă vâscul de stejar cu baghete de aur, să îl împrăștie la poalele acestuia pentru a evita pierderea puterilor magice.

Vâscul stimulează funcţiilor cardiace – scade tensiunea arterială la hipertensivi si o creste la cei hipotensivi. Calmează si fortifică activitatea cardiacă, îndepărtează toate fenomenele secundare legate de o tensiune arterială anormală, cum ar fi congestia cerebrală, senzaţiile de ameţeală, vâjâitul în urechi si tulburările de vedere. Vâscul contracarează, în acelasi timp, toate afecţiunile cardiace, asa că se poate afirma, pe drept cuvânt, că este de un ajutor indispensabil în toate tulburările cardiace si circulatorii. 

Disponibil într-o varietate de combinații vâscul reprezintă o alegere bună pentru dereglări glandulare, artroză, hipertensiune și multe altele.

luni, 10 ianuarie 2011

Sănătatea Inimii – capitolul I – Ceaiul și Tinctura de Păducel

Semnificația măceșului alb, păducelul nostru, ajunge la noi o dată cu miturile celtice. Măceșul alb aduce dualitate și echilibru. Măceșul înflorește în luna Mai cu flori minunate, care însă sunt înconjurate de spini amenințătiori. Renumiți cunoscători ai plantelor, celții și-au dat seama de proprietățile curative ale măceșului alb, în special a frunzelor și florilor acestuia. Totuși se spunea că aduce ghinion să aduci o ramură de măceș alb în casă.
Astăzi Păducelul poate fi folosit ca și vasodilatator coronarian și periferic, sedativ nervos și al sistemului cardiovascular, determină creșterea permeabilitătii vasculare și scade tensiunea arterială.

În biblioteca mea veți găsi:
-          Ceai de Păducel, un sedativ cardiac, si nervos, hipotensiv, tonic cardiac
-          Tinctură de Păducel, pentru tratamentul cardiopatiei ischemice dureroase și pentru palpitații
-          Păducel - adjuvant în tulburări de ritm cardiac, calmant.

duminică, 9 ianuarie 2011

O poveste despre o inimă perfectă

Se povestește ca într-o zi un tânăr a început să spună tuturor că are o inimă perfectă. Toată lumea s-a adunat să îl vadă pe cel care se lăuda cu o inimă perfectă. Într-adevăr nu se putea regăsi nici o denivelare, nici o abatere de la perfecțiune. Toți erau cuprinși de admirație când a apărut un bătrân care molcom l-a întrebat pe tânăr de ce nu și inima sa era perfectă.
Tânărul a început examinarea inimii bătrânului. Bătea puternic dar se puteau observa foarte multe cicatrici, foarte multe părți lipsă, foarte multe bucăți ce inlocuiau părțile lipsă dar nu se potriveau perfect dând naștere unor denivelări. Nimeni nu putea înțelege de ce bătrânul avea îndrăzneala să se laude cu o inimă perfectă.
Și atunci bătrânul a rostit următoarele cuvinte: Într-adevăr inima acestui tânăr arată perfect în timp ce a mea este plină de lacrimi și de cicatrici dar nu aș face niciodată schimb cu el. Fiecare cicatrice este semnul iubirii pe care am dat-o cuiva, fiecare bucată ce nu se potrivește este semnul iubirii pe care am primit-o. Câteodată am oferit iubire și nu am primit nimic în schimb și de aceea părțile lipsă. Însă să oferim iubire este un joc al hazardului. Chiar dacă bucățile lipsă dor îmi aduc aminte de iubirea pe care le-am împărtășit-o și poate într-o zi îmi vor răspunde și ei.
O poveste frumoasă care deschide cartea despre sănătatea inimii. Pentru că există în ea capitole ce ne pot ajuta să prevenim anumite boli cardiace sau să îi acordăm inimii noastre importanța și răsfățul pentru a ne permite să ne bucurăm de viață. Ca niște răsfățați.

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Bine v-am regăsit!

Bună Răsfățaților și un 2011 cu răsfățuri zilnice! Iertați-mi absența dar am fugit puțin în locuri în care tehnologia modernă a plimbărilor pe internet nu a ajuns. Am fost să îmi văd familia, că îi cam neglijasem de când am început să am grijă de biblioteca mea.
Familia noastră, Lamiaceae, este foarte numeroasă. Am putea spune că ne mândrim cu peste 39 de membrii și că am călătorit peste tot în lume. Chiar dacă uneori lumea ne mai confundă, o dată pe an ne adunăm cu toții și povestim din aventurile noastre. Și în 2010 am petrecut multe zile încântând simțurile prin aromoterapie, am asezonat bucătăria franțuzească iar mierea de lavand a fost folsită la multe deserturi delicioase.
Frații noștri care cochetează cu medicina, aș putea spune că sunt un pic cu nasul pe sus, și-au luat rolul în serios și ne-au povestit multe cazuri.
A fost plăcut să îmi reîntâlnesc familia dar acum ca un Lavand modern m-am reîntors la biblioteca mea.
Pe curând!

La Mulți Ani tuturor Răsfățaților Sfântului Ion!