Despre mine

Fotografia mea
Ma numesc Lavand. Am aparut prima oara acum 2500 de ani si de atunci calatoresc peste tot in lume. Egiptenii imi cereau sfatul cand venea vorba de mumificare si am participat la intalnirea dintre Cleopatra si Julius Caesar. Imi place sa ma rasfat, imi place sa ascult natura si imi place sa invat de la ea sa ma relaxez. Sunt un rasfatat. Dar nu cred ca e ceva rau in a fi rasfatat. Zilele trecute ma rasfatam intr-o ploaie de soare cand vantul mi-a soptit – “Nu crezi ca ar fi cazul sa fim si noi on-line?”. Pentru ca aici nu calatorisem pana atunci am inceput sa imi fac costumul, cu putin ajutor din natura, recunosc, si iata-ma! Ma bucur sa va cunosc si va invit la un dialog despre rasfat in care noi suntem cei rasfatati.

Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Sănătatea Inimii – capitolul I – Ceaiul și Tinctura de Păducel

Semnificația măceșului alb, păducelul nostru, ajunge la noi o dată cu miturile celtice. Măceșul alb aduce dualitate și echilibru. Măceșul înflorește în luna Mai cu flori minunate, care însă sunt înconjurate de spini amenințătiori. Renumiți cunoscători ai plantelor, celții și-au dat seama de proprietățile curative ale măceșului alb, în special a frunzelor și florilor acestuia. Totuși se spunea că aduce ghinion să aduci o ramură de măceș alb în casă.
Astăzi Păducelul poate fi folosit ca și vasodilatator coronarian și periferic, sedativ nervos și al sistemului cardiovascular, determină creșterea permeabilitătii vasculare și scade tensiunea arterială.

În biblioteca mea veți găsi:
-          Ceai de Păducel, un sedativ cardiac, si nervos, hipotensiv, tonic cardiac
-          Tinctură de Păducel, pentru tratamentul cardiopatiei ischemice dureroase și pentru palpitații
-          Păducel - adjuvant în tulburări de ritm cardiac, calmant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu